5 Ekim 2015 Pazartesi

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ?

Diş Ağrısını En Hızlı Ne Geçirir 


Bu yazımda, diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısı için şifalı bitkiler, diş ağrısı için bitkisel çözümler, diş ağrısı için ne yapılmalı, diş ağrısını ne keser, diş ağrısı için ilaçlar, diş ağrısı için antibiyotik kullanmı gibi konular üzerine değinirken, tedavi destekleyici bitkisel uygulamara yoğunlaşacağım. 

İlk olarak,  diş ağrısının nedenlerinin ne olduğunu öğrenmek tedavi açısından kritik önem taşımaktadır. Ağrının nedeninin bilinmeden kulaktan dolma bilgilerle yanlış müdalede bulunmak ağrının şiddetini arttırabileceği gibi, çok daha ciddi ağzı sağlığı sorunlararınada sebebiyet verebilmektedir.


Diş ağrısının en büyük nedeni diş çürükleridir. Dişlerimize yeterince iyi bakamadığımız için dişlerimiz çürür ve ağrılara sebep olur. Çürüyen bir diş ancak tedavi ile kurtulur. Fakat tedavi de hiçbir zaman eskisi gibi bir diş vermez size. 

Bu yüzden diş bakımınızı düzenli ve sağlam bir şekilde yapmalısınız, ki dişleriniz çürümesin. Bu diş ağrısı sebebi önceden engelleyebileceğimiz bir sebep olduğu için bizi daha çok bu ilgilendiriyor.  Diğer diş ağrısı sebeplerini daha sonra başka bir sayfada ele alacağım fakat başlıca sebeplere bir göz atarsak şunlar karşımıza çıkar: 20'lik diş çıkması, yanlış tedavi, kemik yapısı, farkında olmadan uzun süre dişi sıkmak, iltihaplanmalar.

Diğ Ağrılarında En Sık Yapılan Hatalar


  1. Ağrıyan dişin üzerine aspirin koymak,
  2. Ağrıyan dişin üzerine kolonya dökmek,
  3. Ağrıyan dişe rakı içerek çözüm bulmaya çalışmak ya da ağrıyan dişe rakı dökmek.

Tüm yapılan bu yanlışlar diş ağrınızı kısa süreliğine geçirebilir fakat bunun nedeni bu yapılanların dişin bütün sinirlerini yok etmesinden kaynaklanıyor. Dişi bu hale getirerek o dişi çekmeye mecbur kalmanıza neden olur. Dişin çekilmesi yapılması gereken en son şeydir. Yapılan bu hatalar ciddi kimyasal yanıklara neden olduğundan daha sonra diş ve diş eti ağrısına dönüşür. Ayrıca rakı kanı sulandırdığı için ağrının artmasına sebep olur.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ?


Diş bakımında bitkisel metodlar sadece ağrının şiddetinin artmasının önüne geçmede sadece yardımcı olduğudur. Diş Ağrılarında dolğu olsun yada olmasın, çürük yada apse durumlarına bağlı oluşan ağrıların temelinin iltihaplanma olduğu ve ağrının kesilmesi için bu iltihabın kurumak zorunda olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır.

Bu noktada başvurulması gereken temel yöntem anti-biyotik tedavisidir. Ancak bunun yanında destekleyici olarak; ağrıyan diş ya da diş etinin üstüne karanfil veya ağzı karanfil yağı ile çalkalamak diş ağrılarını hafifletir. Bunlara ek olarak defne yaprağı ve sirkeyi kaynatıp gargara yapmakta diş ağrısını geçici olarak keser. Küçük bir buz parçasını dişiniz ile yanağınızın arasına koymakta ağrıyı çabucak kesen bir yöntemdir.

Bunun yanında bitkisel bir çözüm olan karanfil çözümü önerilebilir. Çünkü karanfil tomurcuklarında bulunan eugenol adlı karanfil yağı, diş hekimliğinde de kullanılan bir çeşit antiseptik ve ağrı kesici özelliği taşır. İlaçlarda da bu yağdan faydalanılır. Bu yağı edinin ve pamuk ile ağrıyan dişinizin üzerine aşırıya kaçmadan sürün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder